Rasestandarden på LITEN REX!

Liten rex er en ny rase som er godkjent som fra 1 oktober 2010. Kroppen skal ikke ha fremtredende partier, Ryggen er bred med god muskelsetting og hakepose er ikke tillatt. Liten rex skal som rexen være korthåret, pelsen skal være mellom 15 og 20mm, den er silkeaktig og svært glansfull. Dekkhårene bør ikke rekke over silkehårene, og fullstendig jevn over hele kroppen, som plysj. Farger og tegninger blir det samme som hos rex. (dvs: Alle farger utenom viltrød, gulrød, reverød, lyseblå, gråblå, lyse gråblå, jerngrå og mørkegrå. Alle tegninger.) Rasen skal ikke kunne sammenlignes med rexpelset hermelin, da den ikke skal ha dverggen.

Vektskala voksne dyr
-1,60kg 0 p
1,61-1,70 4 p
1,71-2,10 5 p
2,11-2,20 4 p
2,21- 0 p

Vektskala ungdyr
Ungdyr
4-5 måneder 1,30kg
5-7 måneder 1,70kg
maksvekt 2,20kg

Ører:
Ørene er jevnt behåret og bæres stivt rettoppstående. De skal ha en avrundet overkant. Ørelengden skal harmonere med kroppsstørrelsen.

Hode:
Hodets størrelse skal hos både hanner og hunner harmonere med kroppsstørrelsen. Hannens hode er kraftig med bred panne og nese. Kjeven er fyldig og neseprofilen lett bøyd. Hunnens hode er smalere enn hannens.

Hals:
Kort, hodet sitter rett på kroppen.

Hakepose:
Hanner og hunner skal ikke ha hakepose. Det kan forekomme såkalt hakeskjegg hos hanner. Dette er en smal hudfold.
Ved bedømming av hakepose skal dyret sitte i oppreist stilling.

Kroppsform:
Kroppsformen er middels lang til kort og med forholdsvis god bredde. Den er harmonisk bygd med ingen fremtredende partier. Kroppssidene er parallelle.

Bryst:
Brystet er forholdsvis bredt og kraftig.

Rygg:
Bred med god muskelsetting.

Rygglinje:
Rygglinjen går fra nakken til krysset i en meget svak bue (konveks). derfra i en jevn bue (kvartsirkel) til haleroten.

Bein:
Kraftige, rette og adskilte frambein som bærer kroppen opp fra underlaget. Skulderbladene sitter tett inntil kroppen. Kaninen skal stå på labbene. Bakbeina kraftige og skal bæres parallellt med kroppen.

Lår:
Lårene har god muskulatur uten fremtredende bein og med innsidene tett inntil kroppen.

Hale:
Normalt utviklet, rikt behåret og skal ligge inntil kroppen.

Pels:
Korthår (rexpelset). Pelslengde 15-20mm. Pelsen har meget få og svakt utviklede dekkhår. Den er silkeaktig og sterkt glansfull og uten ullent preg. Fullstendig jevn som plysj over hele kroppen. Dekkhårene bør ikke rekke over ullhårene. Hårene skal stå vinkelrett mot huden.

Farge:
Alle farger godkjent som er beskrevet i standarden, unntatt viltrød. Dette inkluderer ekorn, lyseblå, lys gråblå (gouwenaar), jerngrå, reverød og gulrød.